Tuotteet

Tilalla valmistetaan lampaantaljoja ekologisesti käsin parkitsemalla. Taljojen väri on niiden luonnollinen väri eli valkoisen ja mustan lisäksi löytyy ruskean ja harmaan eri sävyjä. Tuotteissa nahka on harvemmin perinteinen valkoinen vaan yleensä nahkapuoli värjätään karvapuoleen sointuvaan väriin. Väriaineina toimivat luonnon ainekset (kahvi ja erilaiset puunkuoresta tehdyt värit).


Taljat valmistetaan pääasiassa tilaustuotteena, jolloin asiakas saa valita taljan karvapuolen värin ja ulkoasun sekä nahkapuolen värin. Lisäksi asiakas saa osallistua taljan viimeistelyleikkauksen tekemiseen eli taljaan voidaan jättää myös vatsapuolen reunat ja koipinahat, jos asiakas näin haluaa.


Tällä hetkellä tilalta löytyy mustia, harmaita ja ruskeita suomenlampaantaljoja. Näiden lisäksi on SikkaTalulta tullut valkoisia taljoja jotka soveltuvat paksuutensa puolesta hyvin matoiksi (jolloin tausta on hyvä värjätä joko ruskean tai harmaan sävyiseksi). Samasta paikasta on tullut myös muutama harmaansävyinen ahvenanmaanlampaantalja, jonka villa on suorempaa kuin perinteisen suomenlampaanvilla.